17 Eylül 2010 Cuma

Sazlıbosna'da Sazan Avı

Bu hafta Sazlıbosna'ya sazan avlamaya gittik güya... 2 gün ve 1 gece geçirmemize rağmen alabildiğimiz balık sayısı sadece iki...  İlk önce köprünün üzerinde iki mantarlı beş de küspeli dip oltası attık, yaklaşık beş saatimizi geçirdiğimiz  köprü üzerindeki yerimizi sazlıbosna gölünün doğu tafına düşen tel örgülerle çevrili çamurluk alandaki yere geçtik. Geceyi geçirdiğimiz sazlıbosna gölünün bu bölümünde iki tane 1 kg kambur sazan balığını gece yarısı 2- 3 civarı küspe mısır kullandığımız dip oltalarımızla yakaladık. Hemen yanımızda 9 tane dip oltasıdeğişik yemlerle göle atan bir arkadaş sabaha karşı sazlıbosna gölünden bir tane yayın balığı, üç tane de bir kiloluk sazan balığı aldı. Sabaha karşı gölün manzarası hakkında söyleyecek birşey bulamıyorum. Muhteşemdi...
Sazlıbosna gülünün sabaha manzarasını seyrettiğimiz o gün değişik olta takımları ve yem çeşitleri denememize rağmen balık avımızda bir "tık" bile yaşanmadı.






5 yorum:

  1. sitemizin aranıldığında daha kolay bulunabilmesine katkı sağlama için lütfen Sazlıbosna gölünde av konulu bir kaç kelimelik yorum yazınız.

    YanıtlaSil
  2. Site güzel,anlatım güzel de konuda bahsi geçen küspeli olta amatör balıkçılığı düzenleyen 2/2 sayılı tebliğ gereği iki yıldır yasaklanan avlanma usulü.Bu şekilde kontrolde yakalanırsanız 240 tl.para cezasına çarptırılırsınız.Lütfen tebliğ kurallarına uyalım uymayanları uyaralım.

    YanıtlaSil
  3. Bu arada bir amatör balıkçının en fazla ''3''iğneli 4 olta kullanma hakkının olduğunuda eklemek gerek.

    YanıtlaSil
  4. yorumunuz için teşekkürler @sazancı, bahsettiğiniz yasalarla ilgili bilgimiz zayıf olduğu için kusur bakmayın. İstanbul'da zaten balık kalmadı, kurallara uyulmadığı takdirde hiç kalmayacak. Ben de sizin sitenizi ziyaret ettim. Çok faydalı olduğuna eminim. Mümkün olsa da bizim bloğumuzda da yazsanız.

    YanıtlaSil
  5. Eskiden oralarda havyar zamanı dirgenlerle yayın ve turna avladıklarını anlatan yaşlılarıda bilirim.O zamanlarda şuan olduğu gibi bol yasaklar konulmuş olsaydı şimdi bize sayılı iğneyle takım attırmazlardı.Onların vebalini bizler çekiyoruz.İstersen 100 iğneli takım yap at tutacak balık bulursan nerdee.

    YanıtlaSil