17 Eylül 2010 Cuma

Büyükçekmece Gölü'nde Kızılkanat Avi

Dün Sazlıbosna Gölü maceramızdan sonra bugün de atıl yakaladığımız bir zaman diliminde Çekmece Gölünde bir av yapalım dedik. Hadımköy otoban gişelerinden çıktıktan sonra Hezarfen Havaalanı istikametine doğru devam ederken Çekmece Gölü'nü ortadan ikiye ayıran yolun ortasında attık oltalarımızı. Her zamanki gibi küspe mısırlı dip oltalarımız ve sadece mısır kullandığımız mantarlı oltalarımızı kullandık yine. Yaklaşık bir saatlik bekleyiş sonuç vermeyince kullandığımız yemleri değiştirme kararı aldık. Mantarlı oltalara mısır yerine ekmek hamuru, dip oltalarına da kokulu hazır yemlerden takıp Hezarfende motorlu uçak gösterilerini izleyerek kızılanatları yakalamaya başladık. Boyları ortalama istavrit boyunu geçmeyen kızılkanatlardan hemen hemen 2 kilo topladıktan sonra Büyükçekmece Gölü'nden hafif hafif uzaklaşırken, yakaladığımız kızılkanatları evde afiyetle yemenin hayalini kuruyorduk.

2 yorum:

  1. sitemizin aranıldığında daha kolay bulunabilmesine katkı sağlama için lütfen Büyükçekmece gölünde av konulu bir kaç kelimelik yorum yazınız.

    YanıtlaSil
  2. anlatımınız güzel. bende zaman buldukça kaçarım büyükçekmece gölüne balık avlamaya. eskiden daha kolay olurdu, şimdi uğraştırıyor.

    YanıtlaSil