31 Mart 2009 Salı

Büyükçekmece ve Beylikdüzü'nde AKP -CHP kavgası

Büyükçekmece'de seçim sonuçlarına itiraz eden AKP'liler ile Beylikdüzü seçim sonuçlarına itiraz eden CHP'liler, iki seçim kurulunun bulunduğu Büyükçekmece ilçe seçim kurulu önünde toplandı.
Caddenin iki tarafında yaklaşık 500'er kişi, karşılıklı slogan atmaya başladı, polis tarafların birbirine temas kurmaması için bariyerler kurdu.
CHP İstanbul milletvekili çetin soysal ve İstanbul il başkanı Gürsel Tekin de bölgeye geldi.
CHP'liler bir okulda bulduklarını belirttikleri ve içinde oy pusulası olduğu öne sürdükleri poşeti ilçe seçim kuruluna sokarken arbede çıktı.
Polisin ellerinden poşeti almaya çalıştığını iddia eden CHP'liler ile polis ekipleri arasındaki arbede, poşetin içeriye sokulmasının ardından sona erdi.
Karşılıklı sloganlar atan grup adına konuşan beylikdüzü CHP ilçe başkanı Yücel Aslıoğlu, "seçimde hile var. Çünkü biz ilçe meclis üyeliğinde yüzde 38 oy aldık ama belediye başkanlığı seçiminde daha düşük aldık. Bu nedenle seçime hile karıştırıldığını düşünüyoruz" dedi.
Soysal ise, "AKP'nin itirazı üzerine Büyükçemece'deki geçersiz sayılan olayların tekrar sayımına karar verildi. Ancak bizim Beylikdüzü itirazımız ise reddedildi" diye konuştu.
Beylikdüzü'nde seçimi kazanan AKP'li Yusuf Uzun da, "biz 940 oy farkla kazandık. İtirazlar oldu ama bu sonucu değiştirmez" şeklinde konuştu.
İtirazlarının sonucunu bekleyen partililerin ilçe seçim kurulu önündeki bekleyişi sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder