27 Ocak 2013 Pazar

Azimov Afganistan'da


Azerbaycan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Araz Azimov, Afganistan'da çeşitli temaslarda bulundu. Azimov, temaslarını çerçevesinde basın toplantısı düzenleyerek, basına ziyareti ile ilgili bilgi verdi. Azimov, ülkesinin Afganistan’la ilişkisinden ve yapacağı yardımlarından söz etti.

Azimov, Azerbaycan’ın Afganistan güvenliği için verdiği 2 milyon Euro yardımın yanı sıra mayın temizleme, güvenlik ve sınır kontrolü, enerji ile su, altyapı ve uyuşturucu yok etme alanlarında yardımlarda bulunacağını bildirdi. Kabil'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Azimov, "Azerbaycan ve Afganistan arasındaki ilişkilerini geliştirmek için iyi fırsatları var. Siyasi, ekonomik, enerji alanlarında tecrübeleri paylaşmak için iki ülkenin cumhurbaşkanları görüşecek. Azerbaycan, Afganistan'a sevkiyatlarda destek verecek. Afganistan'ın da nakliyatta Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye yolundan Avrupa’ya ulaşımını sağlamaya yardımcı olacak." dedi.

Bu arada yakın zamanlarda, Afganistan Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin söz konusu yardımların detaylarını görüşmek için Azerbaycan'ın başkenti Bakü’ye gideceği aktarıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder