6 Mayıs 2012 Pazar

Akıllı Telefonlarda Spora Destek

Hayatımızın her alanına giren akıllı telefonlar ve sosyal medya, sağlıklı yaşam için spor yapanların en büyük yardımcılarından birisi konumuna gelmeyi başardı.

Akıllı telefonların hayatımızın her alanına hızlı bir giriş yaptığı kesin. Bu alanlardan bir tanesi de sağlıklı bir yaşam sürebilmek için yapılan spor. 500 katılımcı üzerinde yapılan araştırmaya göre sosyal medya ve akıllı telefonlar, kelimenin tam anlamıyla sporcu dostu.
Araştırmaya katılanların %60'ı sağlıklı bir yaşam sürebilmek için öncelikli olarak düzenli olarak spor salonlarına gidiyor. %49 sağlık dergileri ve kitaplarına başvururken %33'lük bir kısım fitness ve diyetleriniuygulamalardan%31 ise internet üzerinden takip ediyor. %29 ise kilo vermek için bir programa dahil oluyor.
Beslenme uzmanlarıyla iletişim kurmak da artık büyük bir hızla çağa ayak uydurmaya başlıyor. Araştırmaya katılanların %14'ü beslenmeuzmanına sahipken, bunların %76'sı beslenme uzmanı ile yüz yüze konuşmayı tercih ediyor. %51'lik kısım e-mail yoluyla haberleşmeyi yeterli bulurken %29'luk kısım anlık mesajlaşma yazılımlarını kullanıyor.


Araştırmaya göre kilo vermek için oyun konsollarını tercih edenlerin %51'i Wii Fit'i tercih ederken bunların %60'lık kesimini kadınlar oluşturuyor.Xbox Kinect kullanarak kilo verenlerin %60'ı ise erkekler.
 500 kişinin %75'i, sağlıklı yaşama dair başardıklarını arkadaşlarıylapaylaşmaktan hoşlanıyor. Bu paylaşım için bir numaralı tercih Facebookolurken ikinci sırada cep telefonları ve sonrasında da e-mail yer alıyor.
Akıllı telefonlar, spor sırasında da kullanıcılarını yalnız bırakmıyor. Araştırmaya katılanların %51'i, spor yaparken akıllı telefonlarını kullandıklarını açıkladı. %91'lik kısım akıllı telefonu aracılığıyla müzikdinlerken %43, temposunu ölçmek için akıllı telefonlarına ihtiyaç duyuyor.%33'lük bir kısım ise spor yaparken bir yandan da e-mail'lerini kontrolediyor.

Teknolojik cihazların hayatımızın bu alanına olumlu bir katkı yaptığı artık su götürmez bir gerçek. Araştırmaya katılanlar da aynı fikirde. %74'lük bir kısım teknoloji sayesinde daha fazla efor sarfettiklerini açıklarken %72'lik bir kesim ise teknolojinin motivasyona olan olumlu katkısını dile getiriyor. %58 ise teknoloji sayesinde daha fazla spor yapabildiklerini itiraf ediyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder